Για να αποφύγουμε την επόμενη πανδημία πρέπει να δούμε σοβαρά τη σχέση μας με το περιβάλλον

Φιλοσοφία Απρ 29, 2020

(σε δική μας μετάφραση)

«Μια μεγάλη ταμπέλα στον κλειστό, πια, κινηματογράφο της γειτονιά μου γράφει: «Τα λέμε στην άλλη πλευρά». Χαίρομαι να το κοιτάω  κάθε μέρα που περνάω από εκεί κατά τον πρωινό μου περίπατο. Με κάνει να φαντάζομαι τη ζωή μετά την πανδημία. Κάτι τόσο δύσκολο αυτή τη στιγμή. Αλλά συμβαίνει. Όταν είσαι άρρωστος, σε ένα νοσοκομείο, μόνος και φοβισμένος, με ενδοβλέφιους σωλήνες και αισθητήρες να πετάγονται από μέσα σου για να φτάσουν σε μια ψηφιακή οθόνη, το μόνο που θέλεις είναι να ξαναγίνουν τα πράγματα όπως ήταν πριν. Δε λαχταράς τίποτα περισσότερο από το να πιεις μια μπύρα σε μια σκοτεινή παμπ ή να διαβάσεις ένα βιβλίο στο ημίφως. Αυτά τουλάχιστον ήθελα εγώ όταν ήμουν στο νοσοκομείο πριν ένα χρόνο (όχι λόγω κορονοϊού). Όταν, αυτό το Φεβρουάριο, ήπια αυτή τη μπύρα στην παμπ με το βιβλίο μου, ήμουν τόσο χαρούμενος. Όλα τα άσχημα κάποτε τελειώνουν».

Σε ένα εξαιρετικό άρθρο ο Kevin Berger εκκινεί από τις δύσκολες εικόνες ενός νοσοκομείου και εξηγεί γιατί η πανδημία πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για μία διαφορετική σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

*φωτογραφία άρθρου από Geran de Klerk on Unsplash

*******

Αφήστε το σχόλιό σας:

Petros Terzis

GDPR!! Τώρα, που έχω την προσοχή σας: υπ. διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Winchester (δίκαιο / τεχνολογία / πολιτική οικονομία / φιλοσοφία)

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.